Gradini verticale, pereti verzi, acoperisuri verzi, ecologic, sustenabil, concepte tot mai des auzite, tot mai des utilizate, ce deja capata pozitia nefericita de cliseu, de trendy.
Adevarul este ca apropierea fata de aceste solutii este necesara, este cu adevarat estetic spectaculoasa si nu in ultimul rand este o forma de responsabilitate si responsabilizare.
Acum ca am punctat prezenta acestor concepte, trebuie sa expun si ce-mi doresc ca arhitect peisagist roman pentru acest an 2011:
Piata romaneasca a gradinilor, a solutiilor moderne de garden desin este inca in stare incipienta, majoritatea antreprenorilor fiind mici oportunisti ce au vazut un mod simplu de a obtine bani fara a face eforturi de performanta si calitate, mult datorat lipsei de informatii accesibile clientilor. Imi doresc ca atat antreprenorii cat mai ales clientii din piata amenajarilor si designului gradinilor sa fie tot mai bine informati, sa devina mai selectivi cand vine vorba de calitatea materialelor si sa doreasca performanta .
Gradinile verticale si acoperisurile verzi vor prinde tot mai mult avand in anii ce urmeaza si pe piata romaneasca, si sper ca in cel mai scurt timp sa se dezvolte si o strategie nationala de subventie pentru astfel de investitii verzi.
Nu in ultimul rand, sper ca acest blog si cele merg alaturi de el, sa vina ca un aport pozitiv la informarea clientilor.
In urmatoarele postari voi dezbate atat tehnici cat si materiale, solutii tehnice si estetice pentru gradini verticale si gradini pe acoperis, de la costuri si bugetare la realizarea acestor proiecte. Cum fac altii de ce fac asa si ce putem face noi in mediul romanesc.